Şehrimiz için çalışan ve üreten belediyecilik anlayışı ile gerçekleştirdiğimiz projeleri takip ederken hemşehrilerimizle de selamlaştık. Kendilerinin taleplerini dinledikten sonra çocuklar ile hatıra fotoğrafı çektirdik.
Bu proje ve diğer tüm projelerde her daim amacımız, çok önemli bir altyapı barındıran Erzurum'un potansiyelini ortaya çıkararak bu potansiyeli katma değere dönüştürmek.
Erzurum’da günlük ortalama güneşlenme süresi 8 saati buluyor. Bu da yıllık bin 700 saate tekabül ediyor. Güneşli gün sayısı ve güneşlenme süresi göz önünde bulundurulduğunda, Erzurum’da güneş enerjisi yatırımlarının sahip olduğu önem çok daha iyi anlaşılacak.
Santraller tamamlandığında tüketim yapılan elektriği mevcut en temiz enerji üretim teknolojisi ve doğa dostu olan güneş enerji santralleri ile kendisi üretmiş olurken enerjinin belediye bütçesine aylık katkısı 500.000,00 TL yıllık ise 6.000.000,00 TL olarak hesaplandı.
2019'un Haziran ayı sonuna kadar üretilen elektrik enerjisi miktarı neredeyse 10 bin Megawata ulaştı. Erzurum’u sahip olduğu değerleri ve potansiyelleri üzerinden geliştirmeye, güzelleştirmeye ve kalkındırmaya devam edeceğiz.
Hayata geçirilen bu projeyle çok büyük bir çevre tehdidini de ortadan kaldırarak Erzurum’da güneş ışınlarından sonra metan gazından da enerji elde etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.
Çöplerin oluşturduğu ve karbondioksitten 28 kat daha zararlı olan metan gazının elektrik enerjisine dönüştürülmesini sağlayarak, geçtiğimiz yılın Temmuz ayından bu yana toplamda 9 bin 692 Megawat elektrik ürettik.
İlk günden beri üretmeye, yenilenmeye, daha çok çalışmaya devam ediyoruz. Biz bu dava için her gün yeniden doğduk. Şimdi 18. yaşımızda aynı heyecanla ileri daha ileri! #YaşımızHep18
Asıl biz teşekkür ederiz. Her şey siz değerli vatandaşlarımız için...