Malatya’nın dört bir yanını ana arterlere bağlayacağız. Bu arterlerin çevresine otoparklar da inşa edilecek.
Kışla Caddesi Yayaların Kullanımına Açılacak
4 Farklı Paralel Yol Açılarak Şehir Trafiği Azaltılacak
Malatya’ya Yeni Meydan
300 dönümlük bir yeşil kuşak oluşturulacak. Bu alanın alt bölümü ise otopark olacak. Bu alanlarda sanatçıların sanatlarını icra edebileceği mekânlar olacak. Vatandaşlarımız yeşil alanlarda spor ve pikniklerini rahatlıkla yapabilecek. Cumhurbaşkanımızın Millet Bahçeleri ile taçlandırdığı alanlarda öğrencilerimiz okuma, internet bağlantısı gibi ihtiyaçlarını da karşılayarak yeşil alanları zenginleştireceğiz.
Yatay Mimari Düzenlemeleri Gerçekleştireceğiz
Manifestomuzda belirtildiği gibi Şehrin siluetini bozmayacak şekilde yatay mimari düzenlemeleri gerçekleştireceğiz. Sadece mimari yapıyı göz önüne almanın ötesinde şehir planlamasını bölgenin gelenek, görenek, inanç ve tarihsel bağlar manzumesini de içine alacak şekilde gerçekleştireceğiz.
Şehrin Ruhu ve Mekânların Ruhu Ahenk İçerisinde Yaşayacak
Kentsel dönüşüm şehrin ruhu ve mekânların ruhunun ahenk içerisinde yaşayacağı bir Malatya için olacak.
Yeşili Koruyan Ruhu Olan Bir Mimari
Yatay mimariyi gerçekleştirirken park ve bahçelerin de oluşturulmasına öncelik vereceğiz. Yeşili koruyan ruhu olan bir mimari olacak.
Kayısıda 2 Milyar Dolar Hedefi
Yeterli şekilde şehre katma değer ve girdi sağlamak için kayısının pazarlama, entegrasyon ve ürün çeşitlendirilmesi noktasında çalışmalar yapılacak.Lisanslı depoculuk konusunda iyileştirmeler sağlayarak kayısının Malatya’ya 2 milyar doların üzerinde katma değer sağlaması için mücadele edeceğiz. Bu; şuanki girdinin yaklaşık 7 katıdır. Kayısı üzerinden Malatya 7 kat zenginleştirecek. Meyve suyu, marmelat, konsantre kayısı suyu gibi ürün çeşitlendirmelerinin yapılabileceği entegre tesisler kuracağız ve böylece girişimcileri de teşvik edip destekleyeceğiz.
Kültür Rotaları Oluşturacağız
Bunun için 5 kültürel rota belirledik. Dünyanın 7’inci harikası olan Nemrut rotası bunlardan birisi. Gelen turistin 5 günlük bir destinasyonunu, o bölgede gezip göreceği yerlerin belirlenmesi kültür ve turizm rotalarıyla o bölgelerin daha çok gelişmesi ve zenginleşmesi noktasında katlı sunacak. Böylece Malatya’nın kültürel tarihi mirasları korunacak, şehrin ticareti canlanacak, bölge halkı da gelir elde edecek.
Tamamlanmış
1 Vaat
Mahallelilik Projesi
Sosyal entegrasyonu hayata geçirmek en büyük projedir. Geri kalan fiziki projeler yapılır, ama sosyal dokuyu oluşturmak kolay değildir. Sosyal sermayenin şehrin menfaatleri doğrultusunda kullanılarak sinerji oluşturması ve şehri öne çıkartma konusunda katkı sağlaması gerekir. Sosyal entegrasyonu sağlayan ailesi ve mahallesi bir arada olan şehir zaten kolayca katma değer sağlar. İnsan merkezli bir birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşliği oluşturarak şehrin fotoğrafında herkes, “Ben bu fotoğrafın içerisindeyim” diyebilmelidir. Böylece insanlar şehrin sakini değil sahibi olurlar.