Bursa’nın turizm pastasından aldığı payı artırmak amacıyla kentin sahip olduğu tüm tarihi, turistik ve doğal güzellikleri katıldığı fuarlarla uluslararası arenada vitrine çıkaran Bursa Büyükşehir Belediyesi, termal kaynaklar ve Uludağ’ı da yeniden cazibe merkezi haline getirecek adımları bir bir atıyor.
Büyükşehir Belediyesi tarafından 1. Gelişim Bölgesi Spor Tesisi Yaşam Alanı ve Katlı Otopark Projesi hazırlandı. Yaklaşık 12 dönüm alan üzerine projelendirilen tesiste 750 araçlık kapalı otopark bulunurken, böylelikle Uludağ’ın en önemli sorunu olan parklanma derdi de ortadan kalkmış olacak. Uludağ’a gelen tur otobüslerinin de yararlanacağı otopark, yer altında 3 kat şeklinde tasarlandı. Bunun yanında özellikle günübirlik tatilcilerin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde projelendirilen tesiste, buz pateni pisti, tırmanma duvarı, geleneksel okçuluk alanı, basketbol ve voleybol sahaları, kafeteryalar, dinlenme bölümleri ve tuvaletler yer alacak.
Termal büyük avantaj
Bursa’nın sahip olduğu termal kaynaklar nedeniyle sağlık turizmi açısından da avantajlı bir kent olduğunu ifade eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl ilçesindeki Oylat Kaplıcalarının, temiz çevresi, güzel havası, kafeteryası, geniş park alanı ve eşsiz tabii güzellikleriyle bugün 4 tesiste 1500 yatak kapasitesi ile hizmet verdiğini vurguladı. Günlük 7 bin kişi kapasiteli kaplıca suyunun bulunduğu Oylat’ta, yılın 4 mevsimi yerli ve yabancı turist akını yaşandığına dikkat çeken Aktaş, “Bunun yanında kent merkezimizdeki termal kaynakları da en verimli şekilde değerlendiriyoruz. 2012 yılı itibarıyla sadece şehir merkezimizde 300 lt/sn jeotermal potansiyele ulaşılırken, ilimiz toplam potansiyelinin 600 lt/sn civarında olduğu ortaya çıkarıldı. Şehir merkezimizdeki bu potansiyel 30 bin termal yatak ve 4 bin konut eş değeri ısı üretimini destekleyecek güçte. Şehir merkezinde jeotermal öz kaynağımızın değerlendirilmesine yönelik turizm atağı başlatılırken, otel, kaplıca ve sağlık merkezlerinden oluşan 45 tesisli ve 20 bin metre uzunluğa sahip alt yapı hattı inşa edilip termal suyumuzun şehir içindeki dağıtımı sağlandı. Gerçekleştirilen turizm alt yapı sistemi ile ilimizin 1500 olan termal yatak kapasitesi 7 bin seviyesine yükseltildi. Bursa genelinde turizm belgeleri tesislerimizin toplam yatak kapasitesi 33 bine yakın. 2010 yılında 462 bin olan turistik konaklama 2016’da 738 bine çıktı. Bunun ancak 3’te 1’i yabancı turist. Bursa, Türkiye Turizm Stratejisinde, tarih, sağlık, termal, kültür, kongre ve fuar turizminin öncelikli olarak geliştirilmesinin hedeflendiği iller arasında. Bu yüzden bizim çok daha fazla uluslararası etkinliğe ev sahipliği yapmamız gerek. Bu yüzden uluslararası fuarlar, kongreler ve spor etkinlikleri gibi fırsatları doğru değerlendirmemiz gerek. En önemlisi de sağlık turizmi ve termal potansiyeli daha da harekete geçirmemiz gerek” şeklinde konuştu.
bursa.bel.tr