Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Medipol Üniversitesi’nde düzenlenen 12. Ekonomi'nin En'leri Zirvesi Ödül Töreni'nde Yılın En Başarılı Belediye Başkanı ödülünün sahibi oldu. Tarımsal ekonomiye katkılarından dolayı ödül takdim edilen Yüce, çalışmaya, üretmeye, şehri geleceğe hazırlamaya devam edeceklerini vurgulayarak, ödülü Sakaryalı hemşehrilerine itfah etti.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi, son dönemde hayata geçirdiği projelerle ulusal ve uluslararası alanda önemli ödüllere layık görülüyor. Özellikle tarımsal, sportif ve sosyal projelerin hayata geçirilmesi için önemli çalışmaların öncüsü olan Başkan Yüce, Sakarya’nın Türkiye’nin tarımda öncü şehri olması için modern çalışmalar ortaya koyuyor. Yaratıcı fikirler, inovatif yaklaşım ve yoğun çalışma temposuyla Sakarya'ya birçok yenilikçi proje kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce Ekonomi’nin En’leri ödül töreninde yılın en başarılı belediye başkanı ödülünün sahibi oldu.
6 bin dönüm arazide tarımsal faaliyet yapıyoruz
Ödülü tüm Sakarya’ya ithaf eden Başkan Yüce, “Öncelikle tarımsal alandaki çalışmaları değerlendiren jüri üyelerine tebrik ediyorum. B Biz Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’de bir modeliz. Tarım konusunda dünya çapında bir modeliz. 6 bin dönüm arazide tarımsal faaliyet yapıyoruz. Verimli topraklarımızı ilmek ilmek işliyor, üretime kazandırıyoruz. Atıl alanları tarımsal üretim ile değerlendiriyor, verimli topraklarımızdan üst düzeyde verim almak için teknolojiyi yakından takip ediyoruz” diye konuştu.
Modern yöntemlerle 600 ton domates ürettik
Tarımda öncü şehir olmak için hayata geçirdikleri önemli projelerden bahseden Yüce, “Akyazı ilçemizde dünya tarımına parmak ısırtacak 30 bin metrekare alana sahip Seracılık Mükemmeliyet Merkezi’ni hayata geçirdik. Topraksız tarım, hijyenik, organik ve verim olarak 1’e 10 hasat yapıyoruz. Şuana kadar 600 ton domates ürünü aldık. Hasat halen devam ediyor ve yıl boyunca hasat devam edecek. Dünyanın farklı yerlerinden ziyaretçileri ağırlıyoruz” dedi.
3 bin dönümde tıbbi ve aromatik bitki
Başkan Yüce, 6 bin dönüm tarımsal çalışmanın sadece 3 bin dönümünü Melen Botanik Vadisi’nde üretimi yapılan tıbbi ve aromatik bitkilerin olduğunu ifade ederek, “İstanbul’a gelen melen su hattının şehrimizden geçen 70 kilometrelik kısmının üst kullanım hakkını aldık. 3 milyona yakın bitkinin dikimini gerçekleştirdik. Bu cennet vadisinde bin kovanda bal üretimi yapıyoruz. Her aromatik bitkinin ayrı ayrı bal üretimini gerçekleştiriyoruz. Dünya çapında modern bir projeyi gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.
Hayvansal üretimi destekliyoruz
Başkan Yüce, Tarım Bakanlığı’ndan ödül aldığımız modern ve örnek bir manda çiftliği kurduklarını ifade ederek, 250 manda ile hayvansal üretimi de desteklediklerini kaydetti. Yüce, ayrıca manda sayısının bine çıkarılacağını da paylaştı. Yüce, çilek üretim kapasitesini de 18 dönümden 35 döneme çıkardıklarını, üretimi yapılan ürünleri vatandaşlarla buluşturulduğunu dile getirdi.
Tarımsal kalkınmada yetişmiş insanın önemi
Tarımsal kalkınmada en önemli unsurun yetişmiş insan olduğunu ifade eden Başkan Yüce, “Buradan hareketle uygulamalı tarım modeliyle mevcut çiftçilerimizi eğitip, Milli Eğitim Bakanlığı’yla beraber ortak yürüttüğümüz Tarım Lisesi’yle de gelecek nesillerimizin yetişmesini sağlayacağız. Bir yandan tarımsal üretim yapıp bir taraftan da geleceğimizi garanti altına almaya gayret gösteriyoruz. Her birinizi bu çalışmaları yerinde görmek için Sakarya’ya davet ediyorum. Bu ödüle bizi layık gördüğünüz için hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.
sakarya.bel.tr